Wie zijn wij

Museumboerderij De Grote Glind, in het buitengebied van Barneveld-Scherpenzeel, wordt al vanaf 1903 door dezelfde familie bewoond. Inmiddels is de zesde generatie geboren op De Grote Glind. De boerderij, met de landerijen er omheen, is nog steeds in gebruik als melkveebedrijf. Sinds 1969 is op het bedrijf overgeschakeld naar Groninger blaarkoppen. Dit zeldzame ras vindt u nergens anders in de omgeving.

Verzameling leidt tot museum
Verzamelen van bijzondere spullen is een hobby die al vroeg in de vorige eeuw is ontstaan. De ouders van de huidige gastvrouw, Riet Pak-Donselaar, zijn begonnen met  het verzamelen van oude tractoren. Vervolgens kwamen er steeds meer machines bij. Riet is vroeger begonnen met het verzamelen van kleding, kinderspeelgoed, naaimachines en keukengerei met historische waarde, terwijl gastheer Henk Pak een hele verzameling bromfietsen, solexen en bakfietsen bij elkaar verzameld en opgeknapt heeft hier in Scherpenzeel. De stukken zijn in de loop van tientallen jaren verzameld via markten, door opkopen en ontvangen van vrienden en bekenden.

Wat anderen zeggen over Museum De Grote Glind

“We hebben genoten van uw museum hier in Scherpenzeel, prachtig.”

“Logerend in het Vierhouterbos Hotel, met de bus naar het museum. Voor man of vrouw heel interessant. Tongen komen los, daar wij ons veel herinneren, tenslotte zijn wij van de vorige eeuw. Hulde om dit alles zo te laten herleven. Hopelijk mag dit nog lang bestaan, zodat velen kunnen genieten hier in Scherpenzeel. Hartelijk dank!”