Op de deel van de museumboerderij zijn ook een woonkamer en een keuken uit de jaren ’50 ingericht. De sfeer van deze periode van wederopbouw is te proeven wanneer u zich in deze ruimte van de museumboerderij begeeft. De keuken, een belangrijke plek in ons leven toen en nu, is rijk aan servies, koffiemolens, bestek en ander keukengerei, dat overzichtelijk is opgesteld. Er zijn zelfs wekpotten met levensmiddelen van meer dan 40 jaar oud. Zonder enige schimmel. Daar kan geen koelkast tegenop!

Naast de jaren ’50 en ’60 krijgt u tijdens de rondgang uitgebreid de jaren ’70 te zien. In het boerderijmuseum is een zithoek gemaakt met rotanstoelen uit die tijd. Een pick-up, tv met zwart-wit beeld, een Heineken krat in de huisstijl van die tijd en het tijdschrift Margriet. Ook speelgoed, tientallen poppen en een echt knuffelberenrijk zijn hier te vinden. Uw bezoek aan museumboerderij De Grote Glind vertelt u in één dag de geschiedenis van meerdere generaties.

Een rondgang langs de kleding is zeker aan te raden. De eerste kledingstukken dateren van rond 1900. Aan de kleding kunt u zien wat de afkomst van de drager was. Klederdracht, streekmutsen, kielen, een klepbroek met jas en een feestjurk, gedragen tijdens een bruiloft, vertellen het verhaal van de generaties die ons voorgingen. Ook tientallen naaimachines, waarmee de kleding is vervaardigd en hersteld, behoren tot de uitgebreide verzameling van museumboerderij De Grote Glind.